Actuele wind en watergegevens voor de mobiel

Tijdens de zeilvakantie is het handig om actuele wind en watergegevens te hebben. Er zijn verschillende website´s speciaal gemaakt voor de mobiel, pda en ipad. Hierop kan bijvoorbeeld de waterstand worden opgevraagd. Deze website´s laden veel sneller doordat er weinig plaatjes opstaan. Het is handig om de links alvast in de favorieten te zetten. Er is wel een internetverbinding of data abbonement nodig.

Website van Rijkswaterstaat

Actuele watergegevens zijn te vinden op http://www.rws.nl/mobi/ Op deze site staan actuele meetgegevens van de Rijkswaterstaat. 

Buienradar

Volgens mij kijkt iedereen wel is op buienradar. Even snel kijken of er regen komt en hoe hard het waait. Buienradar heeft ook een link voor op de mobiel. Dit is http://buienradar.mobi/ De windsnelheid is te vinden door op meer te klikken en dan op wind.

Knmi

Ik heb geen link naar de knmi site kunnen vinden die geschikt is voor de mobiel. Wel is het mogelijk om bepaalde delen van de site te bekijken. Met http://www.knmi.nl/short_term_morgen2_radar.html kan je in een overzicht de voorspellingen voor de volgende dag bekijken. Zie hieronder.

 

Copyright © 2012. All Rights Reserved.