Roompot Marina - Lowestoft - Makkum

2011_081601052011_08160111P8150019P8160041P8170046

Zeilen naar Lowestoft

Lowestoft is een bekende haven onder de Nederlandse zeilers. Een eerste zeiltocht naar Engeland heeft vaak als bestemming Lowestoft. De "Lowestoft haven Marina" is namelijk in bijna in alle weersomstandigheden goed binnen te varen. Bij een Zuid westen wind kunnen de golven wel door de bank heen rollen wat het binnen varen van de havenmond lastig maakt. In de haven liggen drijfsteigers. Hierdoor hoeft er geen rekening te worden gehouden met eb en vloed. 

Voor het aanlopen van Lowestoft zijn nieuwe waterkaarten belangrijk. De zandbanken net uit de kust zijn aan verandering onderhevig. De betonning is wel duidelijk en in het donker verlicht. 

Voor de havenmond loopt een stevige stroming door de eb en vloedstroom. Bij het binnenvaren is het lastig de haven in te kijken en de ingang is smal. Op de pier staat een verkeerslicht. 3x rood betekend dat de beroepsvaart voorrang heeft en er gewacht moet worden. Staat het licht op groen-wit-groen dan mag er ingevaren worden. Dit alleen na toestemming via de marifoon. 

Op visitmyharbour staat een online waterkaart van de haven monding en een aantal foto's van het plaatsje.
link: Lowestoft waterkaart 

De getijde tabel voor lowestoft is op Windguru terug te vinden. Hier wordt een tabel weergegeven gebaseerd op de gegevens van xtide. Let op de waarschuwingen.
link: Getijde tabel Lowestoft 

Op pol.ac.uk staat ook een getijde overzicht voor Lowestoft voor de komende 28 dagen. Met grafiekje. 
link: http://www.pol.ac.uk/ntslf/tides/?port=0024 

 

Copyright © 2012. All Rights Reserved.