Sonnevis

Van Westeinderplassen naar Opeinden via Haarlem Noordzeekanaal IJsselmeer

Lees verder...

WILMA@HJVANMILL.NL

Makkum Vlieland Cuxhaven Brunsbuttel Rensburg Kiel Sunderborg

Lees verder...

Zeilen op de waddenzee: Kornwerderzand - Vlieland

vlieland_duinen_zee

Vlieland is een leuke bestemming. Het is een mooi eiland. Eenmaal in de haven is het strand om de hoek. Het centrum is 5~10 min lopen. In het hoogseizoen kan het wel druk zijn in de haven. 

Lees verder...

Zeilen op de Noordzee Oudeschild - Vlieland

BrandingMolengat

Deze zeilroute geeft het echte zeezeilers gevoel. De deining wordt langzaam groter en langzaam verdwijnt de kustlijn. Op een gegeven moment is er nog alleen maar zee. Eenmaal onderweg kun je niet even snel ergens aanleggen om te schuilen.

Het komt echt op bemanning en de zeilboot aan. De aankomst is nog mooier. Langzaam steken de duinen af tegen de horizon. De stroming helpt je. Varen tussen het Wad. Vlieland slokt je langzaam op. Eenmaal aangekomen is het strand nog geen 50 meter verderop. Ankeren kan natuurlijk ook. Het Wad komt dan wel heel dichtbij en een wadden expiditie is dan zeker aan te raden.

Lees verder...

Zeilen op de waddenzee naar het het Amsteldiep

Het Amsteldiep op de waddenzee is een van de mooiere dagtochten om heen te zeilen. Hier kan je goed ankeren in de 3 meter diepe geul maar ook prima droogvallen met een platbodem of een kimkieler. Het wad komt hier vanzelf naar je toe bij laag water, langzaam verschijnen er overal droogvallende platen. Een mooie wandeling, de geluiden van de bodem en de dieren die daar leven geven je helemaal het Wad gevoel. Misschien zijn er wel zeehonden.

Lees verder...

Subcategorieën

Copyright © 2012. All Rights Reserved.